STUDENT CENTER

CYPRUS

Student Services Building is located centrally in the heart of the Campus to work as a hub to provide communication and administration help to students. Circular developed plan layout, has
double height central atrium, that works as an indoor plaza surrounded with facility spaces that expands. Spiralling circular disc mass/volume elevates from ground to allow campus urban ground to flow inside while welcoming students. Skin envelop is embedded within the environmental context of the location. Skin envelop (facade and skylight openings) is strategically developed to bring in indirect natural light, while being protected from Cyprus’ sun. Material selection is compeleted with the consideration of the landscape and the traditional materials: fare face concrete, corten, glass, wood is used.
Timeline
2016 – 2019
Status
Completed
Location
Nicosia, Cyprus
Client
Cyprus International University
Typology
Student Center
Project Area
1,332 m2
Project Team

 

Other Projects